Top
 

Bæredygtighed

Hørsholm Golf / Om os / Bæredygtighed

Bæredygtighed


Bæredygtighed

Hørsholm Golf tilstræber at finde bæredygtige løsninger i enhver henseende. Det sker både både udendørs på golfbanen – og indendørs i klubhuset.

Banen

De 27 huller er anlagt i naturskønne omgivelser og udformningen er sket med stor respekt for det givne landskab. Banens elementer; teesteder, fairways, hazarder og greens er lagt direkte i den givne natur, hvilket giver en bane i perfekt harmoni med naturen. Greens er desuden anlagt med græsarten rødsvingel, hvilket bevirker, at vedligeholdelsen er mindre ressourcekrævende, og greens samtidigt er langt mere modstandsdygtige. Derfor er vores bane ofte i meget fin stand selv i ydersæsonen. 

Dyrelivet

Dyrelivet på og omkring banerne er rigt. Vi har blandt andet etableret et fugleprojekt i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening. Af andre tiltag kan nævnes brugen af får til pleje af rougharealer og et samarbejde omkring honningproduktion med en lokal biavler. På de tilstødende jorde kan desuden opleves hestefolde og en hjortefarm, så der er nok at kigge på og nyde under golfrunden. Bare husk at kigge dig omkring. 

Lerbækgaard

Vi følger også en grøn strategi indendørs. Her er der fokus på ressourcebesparelser energi, el, lys, varme og papir mv. Via vores samarbejdspartnere opsøger vi konstant ny viden omkring miljørigtige løsninger. Vi samarbejder bl.a. med flere uddannelsesinstitutioner ( bl.a. Københavns Universitet), der hjælper os med tilbundsgående undersøgelser af miljøorienterede spørgsmål.

GEO certificeret

Vores indsats med bæredygtighed har gjort, at vi er en af få baner i Danmark med en miljø-certificiring fra Golf Environment Organization (GEO).