Top
 

Herreklubbens Ryder Cup afslutning

Hørsholm Golf / Herreklubben  / Herreklubbens Ryder Cup afslutning
16 dec

Herreklubbens Ryder Cup afslutning

Afslutning på Ryder Cup 28. november.

32 herrer stillede op på Lerbækgård til endelig afgørelse af årets Ryder Cup og sæsonafslutning med en lækker 3-retters menu i restauranten. Stillingen i Ryder Cup var efter de syv ordinære spilledage 65-57 til Eagles, men der var to gange 8 point at spille om, så alt kunne stadig ske. Endvidere var der tæt kamp om de to MVP-titler.

Aftenen startede med en putte-match mellem de to hold med 8 point i spil. Det var ikke helt så let, som det så ud, og langt de fleste puts blev misset. Eagles lagde dog stærkt ud og var foran 3-1 midt i matchen, men Birdies havde gemt de stærkeste puttere til sidst, og da kaptajn Brunkel endvidere havde anvendt en forkert spiller, måtte en af Eagles’ stærkeste puttere (match-leder Bernhardt, som havde trænet hele eftermiddagen) hole for Birdies. Stillingen var derfor 5-3 til Birdies, da de to kaptajner skulle putte. Ingen af dem stod for presset og matchen forblev på 5-3, med et tilsvarende antal point til de to hold.

Kaptajnernes missere blev dyre for dem. De var begge à-point i spidsen for deres hold i MVP-konkurrencen, men da deres konkurrenter begge holede deres puts blev puttekonkurrencen iht. propositionerne afgørende for fordeling af MVP-titlerne.

De fine præmier fra vores tre sponsorer Arbejdernes Landsbank v Jørgen Palle, Claus Drastrup og SamSkip v Steen Osorio blev således fordelt til

Eagles                                                                  Birdies

  1. Jens Mørup                                                         1. Bjørn Silseth
  2. Peter Brunkel                                                     2. Jan Törnqvist
  3. Henrik Bom                                                        3. Robert Arpe

Efter forretten skulle regelquizzen så afgøre Cuppen. Niels Vallø havde på vanlig vis lavet en spidsfindig quiz, som satte de 8 hold (4 Eagles og 4 Birdies) på prøve. Der var stor usikkerhed om en turneringsleders ageren i hulspil, straffen for at rense en bold i rough samt hjælp fra konen i slagspil.

Alle hold endte med at score 6 eller 7 point ud af 10, og da Eagles var en anelse bedre vandt de quizzen 5-3 og dermed Ryder Cup med 73-65.

Kaptajn Brunkel kunne derfor stolt løfte pokalen, som stadig aldrig er blevet genvundet. Af inskriptionerne på pokalen fremgår nemlig flg. sejrsrække

2014              Eagles

2015              Birdies

2016              Eagles

2017              Birdies

2018              Eagles

Gør det Birdies til favoritter næste år? Kaptajn Törnqvist er ret sikker på det.

Aftenen sluttede med Gundersens legendariske Musik-quiz. Temaet i år var Spanien, og Birdies og Eagles dystede mod hinanden. Vi husker, at Birdies sidste år var ret overlegne, og da kaptajn Törnqvist kan alle spanske ord undtagen ”gulerod”, og Henrik Veng er en ekvilibrist på spansk guitar, var der aldrig rigtig spænding om udfaldet, som endte med en sikker Birdies sejr på 23-19.

Stor tak til festudvalget (Niels Vallø, Jan Kühnel og Jens Bernhardt) for en velplanlagt og sjov aften og til Jan Gundersen for quizzen.

Husk at næste sæson starter med Generalforsamling onsdag 27. marts 2019.

Dette er til testformål. Ordrer vil ikke blive ekspederet. Afbryd