Top
 

Hørsholm Golf vinder Golfsportens Natur- og Miljøpris

Hørsholm Golf / Aktuelt  / Hørsholm Golf vinder Golfsportens Natur- og Miljøpris
28 mar

Hørsholm Golf vinder Golfsportens Natur- og Miljøpris

Det blev afsløret lørdag i Kolding, hvor Dansk Golf Union afholdt sit årlige repræsentantskabsmøde. De andre nominerede klubber var Roskilde Golf Klub og Sydsjællands Golfklub. Dem, der er nomineret til prisen, har alle gjort en indsats for at skabe levesteder for en række truede arter. Vinderen har på imponerende vis ageret positiv medspiller i lokalsamfundet og omfavnet idéer fra eksterne samarbejdspartnere, sagde Maria Reumert Gjerding. Hun er præsident for Danmarks Naturfredningsforening og var i Kolding for at overrække prisen.

– Hørsholm Golf har blandt andet brugt får til at afgræsse roughen i stedet for maskiner, ladet døde træer ligge til glæde for fugle og insekter og sat fuglekasser op i samarbejde med Danmarks Ornitologisk Forening. Derudover har klubben udsat pindsvin, været systematisk i sin fjernelse af invasive plantearter og har sået hjemmehørende blomster i roughen.

– Tusind tak for miljøprisen. Vi er stolte, fordi vi har arbejdet med bæredygtighed rigtig længe, og det bliver vi ved med. Det her er ikke afslutningen på det, sagde John Christian Langeberg, der er formand for Hørsholm Golf. Han rettede en særlig tak til sin greenkeeperstab. Det er dem, der sørger for, at vi spiller på grønne baner, men også at vi fremover spiller på en grøn planet, lød det fra John Christian Langeberg.

Det er sjette gang, at Golfsportens Natur- og Miljøpris bliver uddelt. Det er Greenkeeperforeningen og Dansk Golf Union, der har indstiftet prisen, som tildeles i samarbejde med repræsentanter fra flere grønne organisationer.

(På billedet: John Langeberg, Sanne Prehn, Anders Kamp Mortensen)