Top
 

Naturen – Bierne og blomsterne

Hørsholm Golf / Natur & Miljø / Naturen – Bierne og blomsterne

Bierne og blomsterne


Vores årlige målsætning for udsåning af vilde flerårige blomster, er allerede her i februar opnået. Vi har nemlig sået flere forskellige blomster typer ud, til fordel for blandt andet de vilde bier, som er på tilbagegang. Målsætningen består i af Hørsholm Golf, hvert år skal tilså arealer på min 5000 m2 med vilde flerårige blomster. Vi vælger som oftest steder med meget sol og nærings fattig jord. Det skyldes at vi ikke ønsker at blomsterne fra dag et, skal kæmpe mod blandt andet rajgræsser. Vi har derfor fundet stor fordel i at tilså yderligere arealer af støjvolden, omkring 4 vest.

Senest har vi andvendt DLF’s flerårige engblanding til lerjord som er udviklet i samarbejde med dansk biavler forening og består af:

Flerårig hør, Linum perenne; Morgenfrue, Calendula officinalis; Kornblomst, Centaurea cyanus; Alm. slangehoved, Echium vulgare; Kornvalmue, Papaver rhoeas; Forglemmigej, Myosotis alpestris; Gyldenlak, Cherianthus cheirii og Cheiranthus allionii; Klinte, Agrostemma githago; Okseøje, Chrysanthemum leucanthemum; Studenternellike, Dianthus barbatus; Akeleje, Aquilegia vulgaris; Brudeslør, Gysophila elegans; Hørblomst, Linum annum; Judaspenge, Lunaria annua; Limurt, Silene pendula; Ridderspore, Delphinum consolida; Fingerbøl, Digitalis purpurea; Skærmsløjfeblomst, Iberis umbellata; Røllike, Achillea millefolium; Hjulkrone, Borago officinalis; Fjernellike, Dianthus plumarius; Bibernelle, Sanguisorba officinalis; Moskus-katost, Malva moschata; Svaleurt, Chelidonium majus; Eng-nellikerod, Geum rivale

Læs mere hos DLF: www.dlf.dk